Producătorii de fructe autohtoni și-au prezentat afacerile și produsele pe o platformă internațională

Zece producători de fructe din Republica Moldova au avut ocazia să-și prezinte afacerile și produsele pe platforma internațională din sectorul horticol, Freshplaza.com. Proiectul a fost realizat în cadrul unei misiuni de documentare organizată de Asociația Moldova Fruct, cu sprijinul Proiectului USAID.

Pe parcursul a cinci zile, aceștia au avut oportunitatea de a arăta jurnaliștilor Freshplaza cum se desfășoară procesul de producție și post-recoltare, de la livadă până la export.

Ștefan Pîslaru, manager vânzări în cadrul Staragro Group SRL:  „Calitatea fructelor noastre este recunoscută la nivel internațional, iar promovarea este esențială pentru a le aduce în atenția consumatorilor. Freshplaza ne oferă această platformă și ne ajută să ne afirmăm ca producători de fructe de înaltă calitate”.

Participarea producătorilor de fructe din Republica Moldova pe platforma Freshplaza.com este o oportunitate foarte importantă de a-și promova pe plan international afacerile și produsele.

Vera Ciobanu, administratoare Morreller SRL: „Pentru noi este foarte importantă piața europeană. Când am plantat livada, ne-am orientat anume către această piață. Freshplaza ne va ajuta să ajungem mai ușor la importatori, care vor găsi informații despre noi, vor citi istoria noastră și ne vor contacta”

Freshplaza este la a doua sa misiune în Republica Moldova. Prima a avut loc în 2022.