Rubarba – O Cultură în plină expansiune
Rubarba a câștigat popularitate în ultimii ani în România. Planta a devenit un produs apreciat și adesea întâlnit pe rafturile supermarketurilor și în piețe. Deși este un produs de import, rubarba poate fi cultivată cu succes și pe teritoriul nostru, având potențialul de a aduce profituri, chiar și din suprafețe mici de teren, notează Cotidianul Agricol.ro.
Rubarba se plantează la sfârșitul toamnei sau la începutul primăverii, folosind răsaduri. Aceasta este o cultură relativ ușor de întreținut, deoarece nu necesită un sistem de irigație complex și nici tratamente fitosanitare frecvente.
Mai mult, ea se plantează aproximativ 10.000 de plante pe hectar, sau până la 15.000 dacă distanța dintre plante este de 0,8 metri, iar distanța recomandată de plantare este de 0,8 × 0,8 metri.
Deși în alimentație se folosește, de obicei, tulpina plantei, există și întrebuințări pentru rădăcina plantei. Este bine de știut că frunzele de rubarbă sunt otrăvitoare și nu trebuie consumate.