AIPA încheie recepția cererilor pentru plăți directe în sectorul zootehnic

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) a încheiat perioada de recepționare a cererilor pentru acordarea plăților directe în sectorul zootehnic din Fondul Național de Dezvoltare al Agriculturii și Mediului Rural. Potrivit AIPA, între 11 iulie și 13 septembrie, au fost înregistrate 412 cereri, iar valoarea totală a subvențiilor solicitate se ridică la aproximativ 48 milioane lei.

În perioada menționată, AIPA a gestionat un număr semnificativ de cereri pentru plăți directe per cap de animal. Distribuția cererilor pe categorii de animale a fost următoarea:

Măsura 1(bovine) – 181 de cereri

Măsura 2(ovine) – 149 cereri

Măsura 3(caprine) – 81 de cereri

Măsura 4(cabaline)- o cerere

Cea mai mare sumă solicitată a venit din raionul Hîncești, unde au fost depuse 43 de cereri, în valoare de 9,2 milioane lei. Din Taraclia au parvenit 28 de cereri cu suma solicitată de 1,6 milioane lei, Ungheni – cu 23 de cereri și 1,4 milioane lei, și Cahul, cu 21 de cereri și o sumă solicitată de 1,9 milioane lei.

Beneficiarii acestor plăți directe sunt crescătorii de animale care respectă anumite condiții, precum autorizarea exploatațiilor zootehnice și identificarea și asigurarea animalelor. Aceste măsuri sunt menite să sprijine și să încurajeze dezvoltarea sectorului zootehnic din țară.