Agricultorii vor beneficia de o rambursare a TVA extinsă

Programul de rambursare a TVA pentru producătorii agricoli a fost extins până la sfârșitul perioadei fiscale. Termenul limită este luna iunie, anul 2025. Serviciul Fiscal de Stat informează că măsură vine în sprijinul întreprinderilor agricole afectate de dificultăți economice.

Astfel, întreprinderile agricole care îndeplinesc criteriile de eligibilitate pot solicita rambursarea TVA pentru perioadele fiscale specificate. Pentru a beneficia de acest program, întreprinderile trebuie să fie înregistrate ca plătitori ai TVA.

Așadar, criteriile de eligibilitate pentru rambursarea TVA sunt destinate celor care au desfășurat cel puțin 95 la sută din activitate în grupele 01.1–01.6 activități agricole în 2022. Totodată, eligibili sunt cei care au suferit pierderi din cauza embargoului Federației Rusă pentru produse vegetale și pot dovedi deținerea plantațiilor perene și certificatul de cultură agricolă.

Această măsură este destinată să sprijine producătorii agricoli afectați și să asigure continuitatea activităților lor în fața dificultăților economice.