Un oier din România a ajuns în lacrimi. Întregul efectiv de animale i-a fost sacrificat

Un oier din România a ajuns în lacrimi după ce întregul efectiv de animale i-a fost sacrificat. Motivul a fost stoparea unui focar de pesta micilor rumegătoare. Fermierul și-a prezentat cazul în fața unor jurnaliști, arătând că nu este singurul care trăiește această dramă, notează agrointel.ro.

Cuvintele fermierului român: „Nu se poate. Mi-ați distrus viața. E foarte greu să fie cineva în situația mea, dar asta e, cu Dumnezeu înainte. Ne uităm la saivanele goale și la baloți, ce am muncit toată vara și ce am muncit o viață?”

Cea mai afectată localitate este, în continuare Stejaru, din județul Tulcea. Este locul unde, chiar din prima fază, erau înregistrate în jur de 60 la sută dintre focare, fiind lichidate în jur de 100 de mii de ovine. Potrivit unui oier, boala a afectat toată comuna, inclusiv 30 de ferme și 2 ferme mari, câte 50 de mii de capete.

Pesta Rumegătoarelor Mici este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează ovinele și caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70 la sută.