Obținerea certificatului de clasificare turistică, acum, mai simplă

Obținerea certificatului de clasificare turistică a fost simplificată, datorită modificărilor recente ale criteriilor de clasificare. Agenția Servicii Publice emite gratuit certificatele în termen de 10 zile de la depunerea cererii. Noile criterii vizează structuri turistice precum pensiunile agroturistice, casele rurale și hostelurile.

Potrivit noilor criterii de clasificare Pensiunea agroturistică este o structură destinată cazării turiştilor care este situată într-o localitate rurală sau pe teren cu destinaţie agricolă și are o capacitate mai mare de 3 camere, care exercită una sau mai multe activităţi agricole, inclusiv producător casnic, pe lângă activitatea de turism.

În acest sens,  Casa rurală este o structura de cazare turistică şi după caz, de alimentare, organizată în baza unei sau mai multe case/construcţii ce aparţin unei gospodării deținute în proprietate privată în aceeași localitate rurală în stil arhitectural tradiţional. Alimentaţia turiştilor se asigură, inclusiv, cu produse din producția proprie.

Hostel este o structură destinată cazării persoanelor fizice, cu grupuri sanitare comune (separate pe sexe), având facilităţi de preparare şi păstrare a hranei, precum şi de servire a mesei în bucătării comune, echipate cu ustensile.