Laptele, ouăle și carnea clonate ar deveni disponibile în Canada

Laptele, ouăle și carnea clonate ar deveni disponibile în Canada. Potrivit directorul senior al Laboratorului de analiză agroalimentară de la Universitatea Dalhousie din Nova Scoția, Sylvain Charlebois, acestea ar putea fi comercializate în curând fără știrea consumatorilor. Afirmația ar avea legătură cu recenta rundă de consultări a Health Canada, desfășurată cu o conștientizare minimă a publicului, notează Revista-ferma.ro.

Potrivit sursei, consultarea publică cu privire la posibilele efecte ale consumului de lapte și carne de la animale clonate s-a realizat până pe 25 mai, pentru a ajuta departamentul Guvernului Canadei responsabil pentru politica națională de sănătate, să actualizeze „Politica privind alimentele derivate din animale clonate prin transfer nuclear de celule somatice (SCNT) și descendenții acestora”.

Concluzia consultării Health Canada afirmă, printre altele, că „animalele clonate sănătoase, descendenții lor și produsele derivate nu sunt diferite de alte animale cu reproducere sexuală și nu au fost observate noi caracteristici la aceste animale în Canada.Astfel, indiferent de politicile și legislația adoptate de Canada cu privire la laptele și carnea de la animale clonate, Charlebois consideră însă că „este îndoielnic că consumatorii vor accepta necondiționat această tehnologie, mai ales în absența etichetării”.