Uleiul de palmier nu va mai fi utilizat în produsele alimentare din Ucraina

Uleiul de palmier nu va mai fi folosit în produsele alimentare din Ucraina. Un proiect de lege în acest sens a fost adoptat de Parlamentul Ucrainean. Motivul ar fi pericolul pe care le prezintă consumul acestui element pentru sănătate, dar și de adaptarea legislației ucrainene la cea a Uniunii Europene, informează agrointel.ro.

Potrivit agenției de presă ucraineană Latifundist, astfel este protejată sănătatea consumatorilor, mai ales a copiilor, de creșterea colesterolului LDL și, implicit, de apariția bolilor cardiovasculare și a cancerului.

Totodată, scopul legii este îmbunătățirea condițiilor normative din domeniul alimentației pentru copii și creșterea calității produselor. Astfel, 293 de deputați populari au votat „pentru” introducerea legii în vigoare.

În 2016, Agenția Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) a indicat că încălzirea uleiului de palmier la temperaturi ridicate produce substanțe nocive care au proprietăți potențial cancerigene.