Hibrizii de sorg de la Lidea – producție ridicată și eficiență maximă

În sudul țării, unde condițiile meteorologice extreme afectează anual culturile agricole, găsirea unor soluții alternative pentru prevenirea pierderilor și asigurarea randamentelor optime devine crucială. Cu o experiență de 80 de ani pe piața globală, LIDEA se angajează să sprijine agricultorii prin furnizarea de semințe special concepute pentru a rezista la condiții climatice dificile.

Una dintre soluțiile inovatoare propuse de companie sunt hibrizii de SORG, a 5-a cea mai cultivată plantă din lume. Un exemplu de succes este fermierul Mihail CARASENI din Congaz, raionul Comrat, care a testat pentru prima dată în acest an hibrizii de sorg de la LIDEA.

Cu ajutorul reprezentanților LIDEA, antreprenorul a reușit să își protejeze recolta și să evite pierderile din producție, demonstrând eficiența acestei culturi în fața provocărilor climatice. Acum, fermierul deține o suprafață de 12 hectare cultivate cu sorg, din 1100 de hectare plantate în total.

Mihail CARASENI, fermieri din s. Congaz: Despre LIDEA am aflat de la reprezentanții Companiei. Am fost la seminar chemați la începutul primăverii la Comrat și deja de 2 ani am procurat semințe de floarea soarelui aromatic și anul acesta am decis să încercăm să semănăm sorgul.

În această regiune aridă, porumbul nu reușește să asigure producția preconizată de agricultori, în special din cauza arșiței intensificate din ultimii ani. Așadar, specialiștii LIDEA au selectat sorgul de tip ES SHAMAL, un hibrid timpuriu cu un potențial de producție extrem de ridicat, adecvat atât pentru condiții de secetă, cât și pentru cele obișnuite.

Fermierul a optat pentru hibrizii LIDEA datorită suportului constant oferit de experții companiei. Consultanța tehnică este o prioritate pentru Companie, care se adaptează constant nevoilor fiecărui client.

Agricultorul recomandă cu încredere hibrizii LIDEA tuturor fermierilor.

Mihail CARASENI: Semințe de calitate, consultanță la timp, calitatea recoltei pe măsura așteptării. Recomandăm cu încredere hibrizii LIDEA.

www.lidea-seeds.ro