Cerințele de calitate și comercializare privind producerea și procesarea peștelui au fost modificate
Cerințele de calitate și comercializare pentru producerea și procesarea peștelui au fost modificate. Proiectul a fost prezentat de vicepremierul Vladimir Bolea. Noile ajustări sunt valabile pentru produsele pescărești și crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice.
Ministrul Agriculturii a evidențiat principalele prevederi ale regulamentului.
VLADIMIR BOLEA, ministrul Agriculturii: „Aprobarea proiectului menționat va influența pozitiv atât asupra mediului de afacere din domeniul producerii și procesării peștelui prin stabilirea unui singur act normativ, unde se vor regăsi cerințele de calitate și de comercializare pentru produsele pescărești și crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice, cât și asupra societății prin protejarea sănătății cetățenilor și asigurarea acestora cu produse sigure și de calitate înaltă. ”
Potrivit autorităților, în cadrul procesului de elaborare au fost respectate prevederile legale cu privire la transparența în procesul decizional, iar proiectul corespunde normelor de tehnică legislativă.
Totodată, regulamentul corespunde interesului public general, deoarece va contribui la asigurarea consumatorilor din Republica Moldova cu produse pescărești și de acvacultură sigure și calitative.