Două incendii declanșate de fulgere au avut loc în Grecia

Două incendii pe insula Thassos au fost declanșate de fulgere. Descărcările electrice au înrăutăţit situaţia în Grecia. Astfel, peste 32 de pompieri asistaţi de 13 autospeciale, un avion şi două elicoptere au încercat să stingă flăcările care mistuiau zone împădurite, pe două fronturi, pe insula din nordul Mării Egee, precizează digi24.ro. 

Potrivit cercetătorilor, incendiile de vegetaţie au devenit mai frecvente şi mai devastatoare în Grecia în ultimii ani din cauza schimbărilor climatice, perturbând frecvent turismul din perioada estivală. Serviciul de Protecţie Civilă al Greciei a avertizat că miercuri şi joi sunt aşteptate alte fenomene meteorologice neobişnuite, anunţând furtuni însoţite de numeroase fulgere şi grindină.

Totodată, Premierul Kyriakos Mitsotakis a avertizat asupra unei veri periculoase în ceea ce priveşte incendiile de vegetaţie, ca urmare a unei secete prelungite. Anul trecut, 20 de persoane au murit în urma incendiilor forestiere din nordul ţării, care au condus la evacuarea a 19.000 de persoane din insula Rodos.

De asemenea, pentru a aduce sub control incendiile de vegetaţie, ţara mediteraneană utilizează din ce în ce mai mult drone, care ajută la monitorizarea regiunilor forestiere. Zeci de incendii s-au declanşat în weekend în Grecia, două în apropiere de capitala Atena.