Record în industria bovinelor: O vacă, vândută cu 4,1 milioane de dolari

Într-o licitație din Brazilia, o vacă a devenit subiect de conversație după ce s-a vândut cu o sumă exorbitantă – peste 4,1 milioane de dolari. Ceea ce face acest animal atât de prețios nu este doar dimensiunea sa masivă sau culoarea sa albă, ci și tehnologia de vârf din spatele reproducerii sale. 

Cunoscută sub numele de Viatina-19, această vacă este rezultatul unei tehnici avansate de reproducere bovină, denumită ,moo-genie”. Procesul implică implantarea de embrioni în vaci surogat, urmată de clonarea exemplarelor de top. Co-proprietarul vacii susține că această procedură nu numai că va îmbunătăți calitatea cărnii, ci și randamentul carcasei, datorită muncii intensive cu bovinele de elită.

Cu un bodyguard personal înarmat și supravegheat constant de camere de securitate, Viatina-19 este un exemplu de inovație în creșterea animalelor. În cadrul ultimei licitații, 33% din acest animal au fost vândute cu suma incredibilă de 4,1 milioane de dolari. Crescută pentru carne, vaca Nelore cântărește deja 1.100 de kilograme și este gestantă, pregătită pentru a contribui la creșterea numărului de vaci de acest calibru, pentru a satisface cererea de export.

Viatina-19 a câștigat numeroase premii, inclusiv titlul de ,,Miss America de Sud”, în cadrul competiției ,,Campionul Lumii” din Fort Worth, Texas. Această competiție este o versiune a Miss Universe dedicată bovinelor, unde vacile și taurii din diverse țări se întrec pentru titluri și recunoaștere. Cu toate acestea, la vârsta de 3 ani, Viatina-19 nu confirmase încă capacitatea de a produce descendenți care să moștenească caracteristicile ei de campioană.