Temperaturile ridicate ne dau mari bătăi de cap, mai ales când vine vorba de calitatea produselor alimentare pe care le procurăm în aceste zile. Astfel, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vine cu unele recomandări în adresa consumatorilor și operatorilor din domeniul alimentar.
Astfel, achiziționați produse alimentare numai din locuri autorizate. De altfel, este foarte importantă informaţia de pe etichetă, care trebuie să cuprindă: denumirea produsului, numele şi adresa producătorului, lista ingredientelor, cantitatea netă sau volumul de produs, data durabilităţii minimale, sau data limită de consum, ţara de origine, condiţiile speciale de păstrare sau condiţiile de utilizare.
Acordați atenţie sporită la igiena personalului care vă deserveşte şi la condiţiile sanitare de comercializare a alimentelor.
După procurare, păstraţi produsele conform indicaţiilor înscrise de producător pe ambalaj: temperatura de păstrare, umiditatea.
În cazul constatării unor nereguli, depuneți reclamațiile respective în conformitate cu legislația în vigoare către Subdiviziunile Teritoriale ANSA, sau la adresa electronică: info@ansa.gov.md
Pentru informații și consultații puteți apela la linia verde: 022 – 264 – 643