Gazul se mai scumpește din 1 octombrie

O nouă lună, același scenariu negativ pentru moldoveni. Tariful la gaz, din întâi octombrie, va costa 29,26 de lei pe m3, cu tot cu TVA, sau cu circa zece lei mai scump decât cel din luna iunie curent. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022.

Astfel, noul preț stabilit de ANRE este cu 6 lei și 27 de bani mai scump față de tariful actual.

Cei de la MoldovaGaz cereau, în solicitarea lor către ANRE, un preț de peste 29,90 lei pentru un metru cub, cu aproape 30% mai mare decât cel din prezent.

„Majorarea tarifului la gaz pentru populație survine urmare a prețului cu 29% mai mare de achiziție a metanului în luna septembrie, care constituie 1.882 de dolari pentru mia de metri cubi”, se arată în comunicatul de atunci al MoldovaGaz.

Tarifele noi vor intra în vigoare începând din întâi octombrie curent. Până atunci, consumatorii casnici vor mai achita aproape 23 de lei pentru un metru cub de gaze naturale consumate, cu TVA inclus, preț care a fost stabilit pe 12 august.