Noile tehnologii din industria de producere a vinului. INVITAT: Nicolae Taran, specialist în viticultură şi vinificaţie

Cultura viţei de vie şi producția vinului au o istorie de aproape 7000 de ani. Vechii egipteni își înmormântau faraonii împreună cu sticle de vin pentru ca aceștia să-și poată distra oaspeții în viața de apoi. În context social vinul este o băutură care unește oamenii. Conform moralității populare: „numai bețivul bea singur”. Toate obiceiurile și ceremoniile sunt însoțite de cinstirea vinului ca parte a ospitalității. În R. Moldova, avem mult vin, dar din păcate nu prea avem cultură de consum. Totuși noi stăm bine la capitolul implementării tehnologiilor noi în industria de producere a vinului. Care sunt acestea și cum stau de fapt lucrurile în sectorul respectiv, vom încerca să aflăm în cadrul emisiunii. Invitat: Nicolae Taran, profesor universitar, doctor habilitat în tehnică și director adjunct Ştiinţă „Viticultură şi vinificaţie” din cadrul Institutul Ştiinţifico-Practic de Horticultură şi Tehnologii Alimentare.