Angajații din agricultură, expuși riscului
Din cauza temperaturilor ridicate din această perioadă, fermierii sunt supuși riscului. În special este vorba despre angajații din agricultură, care sunt expuși direct la razele solare.
Angajatorii trebuie să le ofere salariaților care muncesc la temperaturi de peste 30 de grade Celsius de la 2 la 4 litri de apă potabilă pe zi pentru fiecare angajat.
Se recomandă ca regimul de lucru să fie modificat, astfel ca agricultorii să fie mai puțin expuși la factorii de risc termic, cum ar fi insolațiile sau arsurile solare.
Programul poate începe mai devreme, cu o pauză de masă mai lungă și continuarea muncii în orele de seară. Este recomandat ca locurile de muncă în aer liber să aibă spații umbrite, cu temperaturi mai scăzute, pentru restabilirea balanței termice a fermierilor.
De asemenea, se recomandă a fi folosite mijloace de protecție împotriva arsurilor solare.
În agricultură și în construcții au loc cele mai multe accidente de muncă din totalul celor produse pe parcursul anului.