CSS a venit cu recomandări și pentru Ministerul Agriculturii

După ședința de marți a Consiliului Suprem de Securitate, Ministerul Agriculturii a primit recomandare și anume: aprobarea strategiei securității alimentare și planul de măsuri, care să prevadă aplicarea, în caz de necesitate, a anumitor reglementări a exporturilor de materii prime și produse alimentare în țară.

Pe lângă asta, în termen de patru săptămâni, MAI, Ministerul Economiei și Agenția Națională de Siguranță a Alimentelor vor revizui procedurile de asigurare a siguranței alimentelor pentru a elimina elementele neconforme în procesul de certificare a produselor alimentare și producătorilor de produse alimentare din țară și de peste hotare.

Consiliul Concurenței va supraveghea piețele relevante și va investiga și sancționa „prompt” cazurile de abuz de poziție dominantă.

Iar Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Finanțelor vor asigura fluiditatea traversării transporturilor cu materii prime și produse alimentare în punctele de trecere a frontierelor, inclusiv printr-o mai bună colaborare cu țările vecine, în urma cozilor kilometrice la care sunt nevoite să stea camioanele.