Ziua pământului, marcată pe 22 aprilie

La 22 aprilie este marcată Ziua Pământului. Scopul este de a atrage atenția populației asupra importanței protejării mediului înconjurător și de a îndemna oamenii să acționeze în vederea reducerii poluării aerului, apelor și a solului, gestionării responsabile a resurselor naturale, prevenirii efectelor periculoase ale încălzirii globale și sporirii suprafețelor împădurite.

Suprafața totală a fondului funciar al Republicii Moldova constituie peste 3 milioane de hectare, circa 2 milioane de hectare sunt terenuri agricole. Învelișul de sol constituie unul din cele mai importante resurse naturale, principala bogăție națională a țării noastre.

Ziua Pământului a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, cu scopul de a suscita interesul clasei politice faţă de mediu. Astfel, Ziua Pământului a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani. Mai târziu, în anul 1990, 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-un eveniment de amploare. Ziua Planetei Pământ a fost declarată sărbătoare oficială de către Organizația Națiunilor Unite, în anul 2009.