Vine data-limită pentru declarația cu privire la impozitul pe venit

În două săptămâni va expira termenul-limită de depunere a declarației cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2021.

Serviciul Fiscal de Stat informează că persoanele fizice sunt obligate să depună declarația cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2021 până în data de 30 aprilie. Dar întrucât la data respectivă va fi zi de odihnă, conform prevederilor Codului fiscal, ultima zi de depunere a Declarației aferentă anului 2021 este prima zi lucrătoare care urmează, adică, 3 mai 2022.

În acest scop, toate direcțiile de deservire fiscală din țară vor activa într-un regim special. În perioada 26 – 29 aprilie 2022 programul de muncă se va prelungi cu 2 ore. Totodată, zilele de 30 aprilie și 2 mai 2022, de la 9:00 până la 15:00, vor fi lucrătoare.

În cazul în care persoana a avut obligația de a prezenta darea de seamă fiscală și a achita impozitul conform legislației fiscale, dar se constată că s-a eschivat de la calculul și la plata impozitelor și taxelor, va fi aplicată sancțiunea prevăzută de lege.