FEE NORD cere majorarea tarifului la curent electric cu 50%

Valul scumpirilor care a lovit direct în populația Moldovei, începând cu toamna anului trecut, continuă într-un ritm tot mai nebun. Și întreprinderea Furnizarea Energiei Electrice Nord a solicitat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică majorarea tarifului la energia electrică, în cazul dat cu 50%, notează unimedia.md, cu privire la solicitarea furnizorului, depusă la ANRE.

Potrivit sursei citate, costurile și cheltuielile solicitate spre aprobare au fost determinate de volumul de energie electrică prognozat și costul energiei electrice reieșind din contractele existente încheiate cu producătorii/furnizorii de energie electrică și evoluția prețului de tranzacționare a energiei electrice.

Astfel, în contextul celor menționate, S.A. Furnizarea Energiei Electrice Nord solicită majorarea tarifului pentru consumatorii casnici din partea de Nord a țării, de la 2,04 lei/kWh – până la peste 3 lei/kWh.

Precizăm că cererea FEE Nord a venit după ce vineri Moldovagaz a solicitat ANRE-ului majorarea tarifului gazelor naturale pentru consumatorii finali până la 15.59 lei, cu TVA inclus.