Preț dublu pentru pomii de Crăciun, la Bălți

Brazii naturali s-au scumpit și la Bălți. La târgul de specialitate, cel mai ieftin Pom de Crăciun costă 250 de lei. Dacă este mai înalt și mai pufos, acesta poate să coste și 400 de lei. Aproape toți brazii au fost aduși din pepinierele din Briceni, relatează Nord-News.md.

Petru Miron, vânzător: „Bradul la noi anul acesta e mare, e frumos. Deja e frig. Lumea nu prea se plimbă pe vremea asta. Ieri am vândut doi brazi. Azi sperăm măcar vreo patru. Dacă nu, pe întâi o să dăm și noi mai pe gratis. Pe data de întâi la noi toți brazii sunt gratis. Nu o să facem foc cu ei.”

Vânzătorii au adus și brazi cu rădăcini, la preț de 300 de lei, care pot fi sădiți după sărbători.

Serghei Mihailio, vânzător: „Brazii sunt proaspeți, tăiați chiar înainte de venirea la voi. Cel mai înalt brad la noi are în jur de opt ani. Noi suntem primii care am început să aducem brazii cu rădăcini. Ca să-i dăm măcar o oarecare șansă de a supraviețui în viitor. Astăzi am vândut deja câțiva brazi, în jur de cinci. Și bucură faptul că dintre cei cinci brazi, trei au plecat cu rădăcină.”

Iar cei care nu au posibilitatea să-și cumpere un brad, se limitează la o crenguță parfumată cu miros de pădure.

Serghei Mihailio, vânzător: „Dăruim crengile gratuit celor care vor să înfrumusețeze casa măcar cumva de Anul Nou”, spune vânzătorul.

„O să o împodobesc cu globuri și voi avea o echibană”, se bucură femeia.

Oamenii spun că prețurile la brazi sunt mari. Chiar și așa, unii nu pot renunța la plăcerea de a simți din plin magia sărbătorilor de iarnă.

„Brăduții sunt frumoși, mai ales că acum, iată, ninge. Este foarte plăcut când miroase.”

„Zece lei crenguța. Ce, credeți că e ieftin? Avem acasă deja unul artificial, dar acesta e mai plăcut.”

„Vom planta bradul spre bucuria copiilor.”

„O mulțime de brazi, însă prețurile te dau pe spate.”

„Acest miros…”

„E miros de brad, e miros de copilărie. Ne aduce aminte de cum eram copii. Venim de la grădiniță și îl aranjăm împreună.”

„Deja l-am ales și deja l-am împodobit. Artificial”, spun oamenii.

Anul trecut, prețul la brazi pornea de la 120 de lei.