În Moldova, ca și în alte țări ale Europei de Vest, puteți găsi adesea o mică grădină cu legume, unde proprietarii cultivă legume, fructe și ierburi. Dacă nu există grădină de legume, atunci există cel puțin o zonă mică în care cresc pomi fructiferi. Cu toate acestea, sectorul privat din Norvegia arată puțin diferit: fără legume și fructe, iar în locul lor – flori și gazon. Astăzi ne-am propus să descoperim de ce norvegienilor nu le place să cultive singuri legume și nu-și fac rezerve pentru iarnă.
O chestiune de hobby și timp
Norvegienii apreciază foarte mult timpul lor liber, preferând să facă ceva plăcut. Ei nu își petrec timpul liber în grădină, deoarece preferă să se odihnească. Dacă, odată cu vârsta, românii încep să considere grădina singurul loc în care pot duce un stil de viață activ din punct de vedere fizic, atunci norvegienii merg la munte pentru a-și menține corpul în formă. Pentru acei norvegieni care vor să se simtă fermieri, există plantații de căpșuni unde te poți scufunda în agricultură pentru o vreme.
Terenul stâncos
Solul pe care se află locuințele norvegiene nu este întotdeauna potrivit pentru cultivarea plantelor din cauza originii sale stâncoase. Pentru a crea condiții adecvate pentru creșterea legumelor, este necesar să se pregătească o bază și, mai târziu, să se achiziționeze sol. În cele mai multe cazuri, o grădină de legume poate fi creată numai artificial. Prețurile pentru îngrășăminte, precum și pentru sol, și răsaduri sunt destul de mari. În acest caz, pentru norvegieni este mult mai ieftin să cumpere legumele de la magazine sau piață.
Antipatia pentru conservare
În rândul vest-europenilor, se obișnuiește să se păstreze din propria recoltă și pentru iarnă. Norvegienii au o abordare complet diferită a legumelor – preferă să le mănânce proaspete și le pot cumpăra aproape oriunde în orice moment al anului. Norvegienii iubesc dulcețurile și compoturile, dar ei înșiși le fac foarte rar, deoarece cred că acest produs este mai ușor de cumpărat. Interesant este că prețurile la cartofi și alte legume standard nu sunt mari, deoarece acestea sunt cumpărate de fermieri și pentru animale ca hrană.