Cum să scapi de o buturugă de copac și să elimini rădăcinile

Cum să scapi de o buturugă de copac
Este o problemă când trebuie să scapi de un copac mare bolnav din grădina ta. Sau când sfatul vă cere.

În afară de a fi un proces intensiv în muncă, va exista și restul neplăcut pe care majoritatea profesioniștilor refuză să îl atingă, butucul de copac.

O lovitură de ciot de copac în mijlocul gazonului poate fi o piedică minoră de care doriți să scăpați cât mai curând posibil.

Imaginați-vă dacă aveți douăzeci dintre ele, unele dintre ele un diametru de un metru împrăștiate peste tot în curte.

În afară de a fi oculare, ele pot fi și pericole de declanșare.

Ca să nu mai vorbim de daunele pe care le pot provoca lamelor dvs. de tuns iarba.

Majoritatea oamenilor, la un moment dat, ar lua în considerare angajarea unui profesionist pentru a scăpa de butuci.

Este mai ușor. Puteți să vă așezați și să urmăriți cum gazonul dvs. este nivelat pentru ca dvs. să puteți gazoniza în câteva zile.

Dar ești în șocul vieții tale dacă nu ai o idee despre cât costă.

Oh, da costul îndepărtării profesionale a cioturilor de copac uneori poate depăși costul îndepărtării întregului copac.

Dacă aveți de-a face cu mai multe butucuri de copaci, atunci acea factură poate ajunge rapid la o investiție considerabilă.

Unul pe care ați putea sau nu să fiți dispus să îl faceți.

Vestea bună este că, în ciuda a ceea ce orice profesionist ar dori să credeți, fiecare ciot de copac, oricât de mare sau de înrădăcinat ar fi, poate fi eliminat manual.

Metoda de îndepărtare poate varia în funcție de tipul și vârsta copacului. Dar se poate face.

Deci, dacă tocmai ați decis să nu angajați un tip exorbitant de îndepărtare a cioturilor de copac, atunci iată un mic ghid care acoperă trei moduri în care puteți elimina complet unul sau mai multe cioturi de copac.

 Cum să determinați ce metodă să utilizați pentru a elimina butucul

Este puțin dificil, deoarece nu există un manual la care să faceți referire sau reguli prestabilite de urmat.

Trebuie doar să examinați butucul și să decideți dacă va merita efortul și timpul sau dacă ar fi un exercițiu inutil.

Uită-te la tipul de copac. Copacii cu rădăcini puțin adânci, cum ar fi pinul, vor fi mai ușor de scăpat în comparație cu cei cu rădăcini adânci, cum ar fi stejarul.

Asta nu înseamnă că nu puteți elimina o ciot de copac cu rădăcini adânci. Numai că procesul va necesita mult mai mult timp și efort.

Vârsta copacului este un alt factor important. Cotoarele mai vechi sunt de obicei mai ușor de îndepărtat decât cele care au fost tăiate recent.

În mod similar, un ciot mai mic poate fi îndepărtat mai ușor decât unul care are aproape 40 de centimetri în diametru.

 

Inspecția buturugului de copac
 

Odată ce ați ajuns la o concluzie cu privire la metoda pe care intenționați să o utilizați, petreceți ceva timp strângând instrumentele de care aveți nevoie pentru slujbă.

Dacă nu aveți unele instrumente, le puteți închiria sau împrumuta de la un prieten.

Asigurați-vă întotdeauna că aveți echipamentul de siguranțănecesare pentru sarcini ca acestea. Mănușile, ochelarii de protecție, protecțiile pentru urechi și măștile (dacă utilizați substanțe chimice) sunt elementele de bază. V-am recomanda chiar și cizme din oțel.

 Metoda 1: săparea manuală a buturugului

Dificultate: greu

Instrumente: Lopată, prăjitură, prășitoare, bara de săpat, ferăstrău pentru rădăcini, topor (opțional), mașină de spălat sau furtun, rumeguș sau argilă, uzură de protecție pentru ochi și urechi, mănuși.

 

Săpat manual butucul
 

 Cum să sapi un ciot

Săparea manuală a unui butur nu este cea mai ușoară metodă, mai ales dacă aveți de-a face cu un butur mare sau chiar mai rău, cu mai multe buturugi mari.

Cu toate acestea, este probabil cel mai bun mod de a scăpa de el atunci când este vorba despre un buturug mic sau mediu sau dintr-un copac bătrân.

Există mai multe modalități de a face acest lucru. Vom rămâne la cea mai ușoară și mai sigură.

Purtați-vă echipamentul de protecție și începeți să săpați în jurul bazei buturugului cu capătul plat al matocului. Lucrează-ți drumul prin sol slăbindu-l în timp ce sapi.

Acum folosiți lopata pentru a curăța murdăria și a expune rădăcinile. Aceasta va fi cel mai probabil partea de spargere.

În funcție de cât de mare este butucul, este posibil să trebuiască să curățați murdăria timp de ore înainte să expuneți complet rădăcina.

Acum puteți folosi ferăstrăul pentru rădăcină sau marginea ascuțită a prăpastiei pentru a tăia rădăcinile. Scoateți-le pe cele care se pot deplasa ușor și aruncați-le deoparte într-o grămadă.

Utilizați sapa de grub pentru a disloca și a elimina rădăcinile care sunt încorporate adânc. S-ar putea să trebuiască să continuați să faceți tăieturi cu ferăstrăul rădăcină în timp ce vă îndreptați spre rădăcină.

Curățați orice murdărie excesivă din jurul rădăcinii și tăiați-o cu ferăstrăul rădăcină.

 

 

Odată ce ați tăiat majoritatea rădăcinilor, butucul ar trebui să fie demontat destul de ușor cu bara de săpat sau chiar cu o lopată.

Tăiați-l sau verificați regulile orașului / județului pentru eliminare.

Folosiți rumeguș sau lut pentru a umple cavitatea mare lăsată în urmă. În câteva zile, se va așeza și se va scufunda puțin. Așadar, va trebui să continuați să adăugați mai mult material până când pământul este egal.

Nu se recomandă: Tablourile de mesagerie sunt înghesuite cu informații despreîndepărtarea buturugilor mari de copaci cu un lanț și un pick-up cu tracțiune integrală. Nu vă recomandăm acest lucru pentru a nu dori să ajungeți la un camion grav avariat.

 Metoda 2: Îndepărtarea chimică a buturugului de copac

Dificultate: Ușor

Instrumente: Ferăstrău cu lanț, găurit cu un pic de picior de 1 inci, îndepărtarea butucului chimic sau orice îngrășământ cu azot ridicat, prelată, kerosen, mulci de grădină

 Cum să eliminați chimic o buturugă de copac

Purtați echipamentul de protecție și apucați ferăstrăul cu lanț.

Trebuie să tăiați cât mai mult din butuc fără să vă răniți sau să vă deteriorați ferăstrăul.

Cu cât este mai aproape de sol, cu atât mai bine.

Utilizați bița de 12 inci și găuriți găuri aleatorii în butuc de aproximativ 3-4 inci în interiorul marginii.

Unii profesioniști recomandă, de asemenea, realizarea unei serii de găuri unghiulare pe suprafața verticală a butucului, astfel încât gaurile să se interconecteze. Dar asta este opțional.

Umpleți găurile cu granulele de îndepărtare a buturugului de copac (azotat de potasiu) sau cu orice îngrășământ cu conținut ridicat de azot și apoi adăugați apă.

Asta este. Tocmai ați pus propriul îndepărtare a buturugului de copac pe steroizi.

 

 

Acum folosiți un furtun pentru a absorbi întreaga zonă din jurul butucului. Cu cât este mai umed, cu atât butucul va începe mai repede să putrezească.

Acoperiți butucul cu o prelată sau înconjurați-l cu pietre, astfel încât animalele de companie și copiii curioși să nu se apropie prea mult de el.

Monitorizați în continuare butucul. Într-un interval de săptămâni, va deveni atât de moale și spongios încât îl puteți tăia cu ușurință cu un topor sau chiar cu o lopată.

Puteți pune glifosat pentru a preveni rădăcinile să încolțească din nou sau pur și simplu să construiți un foc de foc peste restul rădăcinilor și să-i permiteți să ardă.

S-ar putea să mocnească zile întregi și va trebui să curățați frunzele și resturile uscate din zonă. Acoperiți butucul cu un gard improvizat din sârmă de pui în timp ce mocnește.

Nu uitați să umpleți cavitatea cu lut.

 Metoda 3: Măcinarea buturugului cu o mașină de tocat

Dificultate: Foarte greu

Instrumente: Echipament de protecție, șlefuitor de buturugă, matcă, lopată,

 

Măcinarea buturugului cu o mașină de tocat
 

 Cum se macină o buturugă de copac

Un șlefuitor de butuci este un echipament extrem de greu (aproape 1000 de lire sterline) care macină butucii și rădăcinile copacilor la aproape un metru sub pământ.

Este, fără îndoială, cel mai rapid mod de a scăpa de un butuc. Dar, de departe, cea mai dificilă metodă, mai ales dacă nu ați mai manipulat niciodată utilaje grele.

În plus, închirierea mașinilor de tocat sunt scumpe.

Căutați să cheltuiți cel puțin 200 de dolari pe zi.

Deci, vă recomandăm această metodă numai dacă aveți mai multe butucuri de copaci care trebuie aruncate rapid.

Purtați echipament de protecție și începeți degajând pământul în jurul buturugului cu matca. Îndepărtați rocile sau alte resturi.

Folosiți ferăstrăul cu lanț pentru a tăia butucul de copac cât mai aproape de sol.

Acum citiți cu atenție instrucțiunile furnizate cu mașina de tocat.

 

 

Va exista o pârghie hidraulică care vă permite să ridicați sau să coborâți roata polizor principală. Utilizați acest lucru și poziționați roata de polizor la doi centimetri deasupra butucului. Acum coborâți-l încet și începeți să măcinați.

Va trebui să deplasați râșnița lateral și lateral, precum și în direcția înainte, până când întregul butuc este măcinat în bucăți de cel puțin 6-8 inci sub suprafața solului.

Mutați-l în jurul perimetrului ciotului pentru a tăia rădăcinile rămase.

Folosiți lopata pentru a îndepărta măcinările și umpleți cavitatea cu rumeguș.

De asemenea, în orice moment, dacă simțiți că mașina este prea greoaie sau grea pentru a putea opera, atunci angajați un profesionist care să o facă.

Asta te va costa mai mulți bani. Dar este mai bine decât riscul de rănire gravă.

Mai mult, majoritatea companiilor de închiriere de mașini de măcinat vor scoate butucul.

 Pentru a rezuma

Unii oameni recomandă arderea unui butur de copac. Dar poate fi foarte dezordonat dacă nu știi ce faci.

Mai mult, de ce să te încurci cu benzina și cu focul atunci când există modalități mai ușoare de a scăpa de butuc?

Îndepărtarea unui butur de copac poate fi dificilă. Dar nu este la fel de greu pe cât de des îl fac oamenii.

Sperăm că acest ghid vă va ajuta să luați o decizie în cunoștință de cauză cu privire la ce metodă să folosiți pentru a elimina butucul.

De asemenea, luați în considerare faptul că, dacă nu avețiunele dintre instrumentele necesare pentru finalizarea lucrului în condiții de siguranță, atunci costul închirierii acestora se poate adăuga la costul angajării unui profesionist face treaba pentru dvs.