Ziua Tortului – o sărbătoare pentru pofticioși

Iubitorii de dulciuri au un motiv în plus să se răsfețe cu ceva gustos, fără să se simtă vinovați pentru caloriile în plus.

La 26 noiembrie, marcăm cea mai dulce sărbătoare din an – Ziua Internaţională a Tortului.

Nu în toată ziua ajungi într-o patiserie, pentru a vedea cum se prepară cele mai râvnite delicii.

Fiecare dintre noi, cel puțin o dată, a gustat dintr-o înghețată „Eskimo”, dar cum se gătește un tort „Eskimo”, știu mai puțini. 

Liubov Șarpe- „Aceasta este crema fiartă pe bază de lapte condensat și unt. Turtele sunt dintr-un pandișpan umed, care se prepară cu apă fierbinte și ciocolată.”

 

 

 

Dacă vreți să faceți și dvs un asemenea tort acasă, e necesar să țineți cont de anumite detalii. Blatul trebuie să fie moale și aerat, iar crema – fină și delicioasă.  

„Îl însiropăm cu lapte și zahăr pudră. În afară de lapte, mai punem și fructe de pădure.”

În continuare, se suprapun straturile, se adăugă crema și se întinde uniform. Apoi, se dă la rece.

„Punem următorul strat să vedem ce gospodină sunt eu…”

 

„Punem gemul, așa-i mănâncă toți se chinuie unul.” 

„A mai rămas crema…”

„Acesta este un ganaj din ciocolată naturală care va fi turnat deasupra tortului nostru, dar mai întâi trebuie topit.”

După 30 de minute, scoatem tortul din frigider și turnăm deasupra glazura. Se nivelează, după care, se pune iar la frigider.

„Tortul nostru este gata este nevoie, doar să fie aplicate ultimele decorațuini.”

„Acum tortul nostru este gata să meargă la gurmanzii din redacție, așa că… poftă bună!”

Acest tort arată apetisant, are o textură fină și este foarte delicios.

Cu vreo ocazie specială sau fără, răsfățați-i pe cei dragi cu un desert cu adevărat deosebit.