Studiu: alimentele ultra-procesate cresc riscul de hipertensiune arterială

Consumul sporit de alimente ultra-procesate creşte riscul de a dezvolta hipertensiune arterială, exces de grăsimi în sânge (hiperlipidemie) și de inflamaţie în rândul persoanelor care suferă de boala ficatului gras, în special în rândul fumătorilor. Acestea sunt rezultatele  unui studiu realizat în Israel, a anunţat Universitatea din Haifa (UH), potrivit Agerpres.

Acest tip de produse sunt comercializate de obicei în ambalaje sigilate şi conţin aditivi pentru a spori gustul sau pentru a prelungi durata lor de valabilitate.

Totodată, aportul sporit de alimente ultra-procesate dublează posibilitatea de a suferi de sindrom metabolic, care creşte riscul de diabet, accident vascular cerebral şi afecţiuni cardiace şi vasculare.
”Constatările consolidează importanţa consumului de alimente neprocesate, împreună cu reducerea celui de produse şi băuturi ambalate, gata pentru consum”, spun cercetătorii.