Rusia: o seră care poate crește 630 de milioane de roșii pe an!

Compania agricolă rusă EKO-culture a început lucrările la un complex de sere de înaltă tehnologie, de mărimea a 140 de terenuri de fotbal, care va fi capabil să cultive 63.000 de tone de roșii pe an. Proiectul este construit în regiunea Kabardino-Balkaria, în nordul Caucazului, și va fi realizat în două etape. Prima fază, în valoare de 105 milioane de dolari, va acoperi 40 de hectare și urmează să fie finalizată în primul trimestru al anului 2023. Cea de-a doua etapă, de 60 ha, va fi finalizată în 2024. Împreună, se așteaptă ca acestea să producă legume în valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari pe an.

 

Alexander Rudakov, președintele EKO-culture, a declarat vineri reporterilor: „Proiectul din Kabardino-Balkaria va crea 2.000 de locuri de muncă. Va fi un complex de sere supermodern, dar nu vom folosi roboți pentru a culege roșiile, deoarece regiunea are nevoie de locuri de muncă. În același timp, vom automatiza totul cât mai mult posibil pentru a le ușura munca oamenilor.”

 

În prezent, Rusia importă 500.000 de tone de roșii pe an.

 

Sursa informației: https://www.globalconstructionreview.com/russian-company-breaks-ground-on-greenhouse-that-can-grow-630-million-tomatoes-a-year/