Jeff Bezos: „Trebuie să luăm toată industria grea, toată industria poluantă și să o mutăm în spațiu”

Marți, Jeff Bezos a devenit al doilea miliardar care a ajuns în spațiu.

 

Cu toate acestea, fostul CEO și fondator al Amazonului a experimentat și ceea ce se numește „efectul de imagine de ansamblu”, în care astronauții simt un sentiment de interconectare cu fragilitatea vitală a unei lumi care pare să existe fără frontiere. Iar reflecția momentană a lui Jeff Bezos în această venă l-a determinat să spună că ar trebui să încetăm în cele din urmă să poluăm Pământul.

 

În schimb, ar trebui să mutăm industria umană în afara lumii și să poluăm spațiul.

 

„Când te uiți la planetă, nu există granițe”, a spus Bezos într-un interviu recent al NBC News. „Este o singură planetă și o împărtășim și este fragilă […] Trăim pe această frumoasă planetă. Nu vă puteți imagina cât de subțire este atmosfera când o vedeți din spațiu. Trăim în ea și arată atât de mare, se pare că această atmosferă este uriașă și o putem desconsidera și o putem trata prost. ”

 

„Trebuie să luăm toată industria grea, toată industria poluantă și să o mutăm în spațiu”, a spus Bezos. Se pare că CEO-ul Blue Origin susține eforturile de a proteja biosfera Pământului de poluare, deoarece este atât de mică și fragilă. Pe de altă parte, spațiul este enorm. Așadar, va dura „decenii și decenii pentru a realiza” transferul tuturor industriilor care creează poluanți pe frontiera finală, a adăugat Bezos. Și, nu se înșală. Transplantarea industriilor întregi în spațiu este o problemă importantă. Este mai puțin dificil să ne imaginăm cum s-ar putea construi un Amazon Echo sau mașini complet electrice în spațiu decât să justificăm acest lucru atunci când întreaga bază de consumatori este ferm plantată pe Pământ.