Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor atenționează populația că în preajma sărbătorilor de Paşte în piețe și magazine pot fi procurate în grabă produse neconforme, care pot pune în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor.
În context, ANSA vine cu unele recomandări:
- Cumpărați carnea în stare proaspătă numai în locuri autorizate. Aceasta trebuie să fie elastică, de o culoare de la roz pal până la roşu închis, fiind apăsată cu degetul să revină la forma iniţială si să nu aibă suprafaţa lipicioasă, urât mirositoare.
- Peştele în stare proaspătă trebuie să fie curat, fără rupturi, să aibă un strat uniform de solzi, o culoare potrivit speciei.
- La procurarea ouălor, examinaţi aspectul lor exterior. Coaja celor proaspete va fi curată, tare, întreagă şi fără pete.
- Când cumpărați cozonac, citiţi cu atenţie informaţia de pe eticheta produsului, atrageţi atenţia la compoziţia acestuia, data limită de consum, verificaţi ingredientele utilizate.
Totodată, ANSA recomandă oamenilor să nu achiziționeze vopsea cu ambalaj nemarcat sau neîmpachetată, deoarece aceasta poate fi cu alte destinaţii – tipografică sau textilă.