Șase modalități de a fi un producător de vin mai ecologic

Multe întreprinderi vorbesc mult când vine vorba de sustenabilitate, dar nu toată lumea poate să o demonstreze.

 

Este prea ușor pentru o companie să plătească pentru a deveni ecologic. Scopul tuturor afacerilor ar trebui să fie diferența dincolo de crearea unui titlu pozitiv. Cu atâtea alte presiuni și cereri de timp și resurse, poate fi dificil, dar există un milion de moduri minuscule prin care o afacere poate deveni mai durabilă.

 

Durabilitatea poate acoperi toate tipurile de domenii, de la gestionarea deșeurilor de vie și de apă, reducând consumul de energie și investițiile sociale până la metodele de producție organice și biodinamice.

 

Făcând câțiva pași spre a deveni o operațiune mai ecologică se poate ajunge la o mare diferență, iar investiția monetară nu trebuie să fie imensă – poate chiar economisi bani.

 

 

  1. Reduceți amprenta de carbon

Este una evidentă, dar una mare. Reducerea amprentei de carbon înseamnă reducerea (și compensarea) consumului de energie. Metodele pentru a face acest lucru pot varia de la utilizarea panourilor solare și a cazanelor pe biomasă, la eficientizarea canalelor de distribuție și scăderea greutății produsului dumneavoastră.

 

La o scară mai mică, simpla oprire a luminilor inutile și trecerea la LED-uri pot face diferența. LED-urile folosesc de aproximativ 15 ori mai puțină energie electrică decât becurile cu halogen și de aproximativ trei ori mai puțin decât becurile fluorescente.

 

  1. Reduceți deșeurile și transformați-le în ceva nou

Reutilizarea deșeurilor este o piatră de temelie a durabilității. Cojile de struguri uzate sunt printre cele mai mari deșeuri produse de industria vinului. Se estimează că se produce în medie 1 kg de tescovină pentru fiecare 6 litri de vin fabricat, care conține piei, tulpini și semințe. În timp ce o mulțime de fabrici de vinuri își vor composta vinul și le vor folosi ca îngrășământ sau ca hrană pentru animale, marea majoritate este aruncată. Dar există mai multe modalități lucrative și mai diverse prin care acesta poate fi procesat și refăcut. În afara industriei băuturilor, acesta poate fi vândut și utilizat în producția de biocombustibili, produse cosmetice, ulei din semințe de struguri și suplimente alimentare. Sau poate fi redistilat pentru a produce spirturi noi.

 

  1. Folosiți surse regenerabile de energie

Energie regenerabilă – o altă modalitate sigură de a reduce amprenta de carbon și de a economisi bani în timp. Panourile solare, cazanele cu biomasă și turbinele eoliene pot fi utilizate într-o măsură mai mare sau mai mică, în funcție de dimensiunea operațiunii dvs.

 

  1. Reduceți utilizarea pesticidelor și deveniți organici sau chiar biodinamici

În ansamblu, piața mondială a vinului organic a fost prognozată anul trecut să crească cu 43% până în 2024, mai mulți consumatori căutând vinuri produse în mod durabil. Acest lucru nu este excelent doar pentru mediu și asigură durabilitatea podgoriilor pentru generațiile viitoare, ci și calitatea vinului, potrivit unui studiu. Și companiile mai mari se angajează din ce în ce mai mult în practicile organice.

 

Majoritatea viticultorilor tind să fie de acord cu faptul că viticultura organică sau biodinamică este mai bună, pentru mediu și calitatea strugurilor. Deși, în funcție de locul în care produceți struguri, poate fi mai ușor de spus decât de făcut.

 

O inițiativă de combatere a bolilor și reduce utilizarea de pesticide a apărut anul acesta în New York sub forma unor roboți echipați cu lămpi cu lumină ultravioletă care patrulează podgoriile noaptea și distrug mucegaiul pufos și praful, care este mai frecvent în podgoriile mai umede.

 

  1. Faceți ca ambalajul dvs. să fie important

Plasticul este teribil pentru planetă, ceea ce știm cu toții.  Lucrurile se îmbunătățesc pe măsură ce companiile mai mari iau măsuri pentru a aborda natura risipitoare a ambalajelor inutile din plastic și pentru a reduce greutatea sticlelor grele de sticlă. Dar odată cu pandemia care face ca serviciile de livrare la domiciliu să fie mai populare ca niciodată, metodele de ambalare ecologice și durabile nu au fost niciodată mai importante.

 

În ceea ce privește sticlele în sine, o inovație recentă a venit sub forma sticlei de vin plat realizată din plastic 100% reciclat, sticla însăși fiind, de asemenea, 100% reciclabilă. Sticla este cu 87% mai ușoară decât sticla medie de vin din sticlă și jumătate din dimensiune, ceea ce înseamnă că mai multe sticle se pot potrivi pe un raft în orice moment, precum și pe paleții care le livrează, îmbunătățind eficiența lanțului de aprovizionare.

 

  1. Și, în cele din urmă, faceți parte din conversație

Devenirea mai durabilă necesită ani de investiții și o mulțime de pași mici care împreună pot face o mare diferență. Împărtășirea succeselor și eșecurilor poate avea un impact transformator asupra altor companii și poate ajuta la accelerarea gradului de conștientizare și a progresului în întreaga industrie.

 

 

Sursa informației: https://www.thedrinksbusiness.com/2021/04/six-ways-to-be-a-more-eco-friendly-drinks-producer/