Horticultori, puteți aplica la Proiectul APM!

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova lansează un apel de selectare a circa zece producători și exportatori de produse horticole în stare proaspătă. Aceștia vor fi asistați pe parcursul următoarelor luni în procesul de implementare a standardelor GLOBALG.A.P. și GRASP. Cererile pot fi depuse până la 9 aprilie.

Poate fi solicitată finanțare pentru una sau mai multe activități:

  • Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor standardului GLOBALG.A.P.;
  • Servicii de instruire și consultanță privind implementarea cerințelor modulului GRASP al standardului GLOBALG.A.P.

Inițiativa APM va acoperi costurile serviciilor de instruire și consultanță, iar solicitanții aleși vor acoperi costurile serviciilor de audit și certificare.

Experiența programului și a partenerilor săi demonstrează că implimentarea bunelor practici agricole și sociale contribuie la majorarea eficienței proceselor de producere și manipulare post-recoltare, la creșterea calității și siguranței alimentare și la sporirea exporturilor în funcție de cerințele importatorilor din UE și alte regiuni.

Marea majoritate a comercianților cu amănuntul din Uniunea Europeană cer în mod obligatoriu certificarea GLOBALG.A.P. pentru toți furnizorii lor de fructe în stare proaspătă, precum și confirmarea aplicării unui tratament etic al forței de muncă.