Odată cu apariția primelor căpșuni, oamenii vor să-și îmbogățească organismul cu vitamine. De multe ori încercându-le se aleg însă cu intoxicații.
Pentru a le preveni, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor recomandă procurarea fructelor din locurile autorizate, care sunt verificate de către inspectori.
Atenționarea vine în contextul în care mai mulți comercianți au fost surprinși în timp ce vindeau căpșuni pe marginea drumului.
Consumatorul este în drept să solicite de la vânzători un document ce atestă calitatea produsului.
Totodată, trebuie să existe siguranța că fructele procurate sunt: întregi, sănătoase, curate, fără materii străine vizibile, cu un aspect proaspăt, fără dăunători și deteriorări cauzate de aceștia, fără miros sau gust străin.
De asemenea, potrivit ANSA comercializarea alimentelor în locuri neautorizate face parte din comerțul ilicit.
Căpșunele care se vând acum pe piața din Moldova sunt importate din Grecia și Turcia.
Cele autohtone vor apărea abia în a doua jumătate a lunii aprilie, precizează Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor.