Bill Gates: „Toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică”

Bill Gates a sugerat că națiunile dezvoltate ar trebui să înlocuiască complet consumul de carne de vită provenită din bovine cu alternative „sintetice”.

 

„Pentru Africa [și] țările sărace, va trebui să folosim genetică animală pentru a crește dramatic cantitatea de carne de vită pe emisii”, a spus el într-un interviu acordat MIT Technology Review pentru a promova noua sa carte, „How to Avoid a Climate Disaster” (Traducere: Cum să eviți un dezastru climatic).

 

„Nu cred că cele mai sărace […] țări vor mânca carne sintetică. Cred că toate țările bogate ar trebui să treacă la carne de vită 100% sintetică ”. – a adăugat Gates.

 

Cofondatorul Microsoft și co-președintele Fundației Gates au spus că nu este sigur dacă carnea cultivată în laborator „va fi vreodată economică”. El a spus însă că producătorii de proteine ​​pe bază de plante, precum ”Impossible Foods” și ”Beyond Meat” au șansele să fie total competitivi.

 

De când a renunțat la îndatoririle de la Microsoft în 2014, Bill Gates și soția Melinda și-au concentrat o mare parte din timp și bogăție pe investiții sociale și de mediu.

 

În „Cum să eviți un dezastru climatic” lansat recent, Gates examinează în mod critic tehnologiile dezvoltate pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră din industriile cu emisii ridicate precum oțelul, cimentul și producția de alimente.

 

Gates poate crea cea mai mare platformă de teste agroalimentare din lume, dar trebuie să câștige mai întâi încrederea fermierilor.

 

Luna trecută, s-a dezvăluit că cuplul deține cea mai mare exploatație unică de terenuri agricole private din SUA, cu aproximativ 242.000 de acri în mai multe state.

 

Sursa informației: https://www.technologyreview.com/2021/02/14/1018296/bill-gates-climate-change-beef-trees-microsoft/amp/