Ecologic, ieftin și comod

Brichetul natural pentru încălzirea caselor pe timp de iarnă este tot mai des folosit la sate. După calitate, acesta nu cedează în fața lemnului sau a cărbunilor, relatează nordnews.md.

Unii oameni spun că fac focul cu turbă deja de câțiva ani.

 „Al treilea an la rând am posibilitatea să fac focul cu brichete. Este o soluție interesantă, nu este scumpă și nu există nicio diferență de cărbune.”

„Sunt buni, dau o temperatură foarte bună, mi-au plăcut. Mai ieftin decât lemnul.”

„Fiecare brichet trebui de știut cum să-l folosești la foc. Să nu pui multe pe foc și ele ard perfect. Am făcut focul cu brichete timp de doi ani, iar soția mea nu s-a plâns deloc. Doar că trebuie să știm cum să le folosim, să nu fie multă cenușă și gata.”

Brichetul este fabricat din coji de floarea-soarelui, de grâu, porumb, paie și biomateriale.

 „Ele sunt de mai multe tipuri. Ele sunt bune pentru uzul în sobe obișnuite și în alte sisteme de încălzire. Acesta este un produs Bio, el nu conține adausuri chimice. Ele sunt presate din contul cleiului natural”, spune Ludmila Abramciuc.

Procesul de fabricare este foarte simplu și nu necesită mult timp sau efort.

 

„Este o sursă de căldură pentru fiecare casă. Procedura de fabricare a brichetelor începe cu mărunțirea materialului prim, apoi acesta se presează, la final avem bricheta”, afirmă Ivan Damaschin.

Prețul unui sac de 25 de kilograme de brichet variază între 45 și 55 de lei.