Măceșul conține de 20 de ori mai multă vitamina C decât lămâia
Știați că majoritatea oamenilor infuzează greșit ceaiul de măceș? Pentru a nu distruge prețiosul conținut de vitamina C, vă recomandăm să țineți cont de câteva sfaturi. Este cunoscut faptul că măceșul bate toate recordurile după conținutul de vitamina C, fiind în stare pură, acesta se asimilează ușor de organismul nostru. Nici un fel de lămâie ori portocală nu se pune pe un cântar cu măceșul, deoarece acesta conține de 20 de ori mai multă vitamina C, decât în citrice.
Trebuie să știți că vitamina C este un produs fragil. Cea mai instabilă din toate vitaminele. Dușmanul vitaminei este oxigenul, de aceea fierbeți apa cu care o să infuzați măceșul.
Vasele din metal oxidează conținutul de vitamina C, de aceea optați pentru recipiente din sticlă, ori ceramică. Un alt aspect important este temperatura apei în care se va infuza ceaiul. Lichidul nu trebuie să fie mai fierbinte de 70 de grade, astfel, o să pierdeți proprietățile bune ale măceșului.
Fructele măceșului, pot fi întrebuințate în diverse moduri: proaspete, uscate, întregi, ori fărâmițate. Fiți precauți însă dacă mărunțiți cu ajutorul unui robot de bucătărie, semințele fructelor sunt acoperite de perișori țepoși care pot traumatiza mucoasa intestinală. Înainte de a consuma băutura, strecurați-o prin câteva fâșii de tifon.
Infuzia de măceș este un medicament, de aceea, fiți precauți la concentrația băuturii.