Organizația Mondială a Sănătății recomandă

Pentru a-i asigura o bună imunitate organismului, este bine să avem o alimentație care să includă produse sigure, mai ales în situația epidemiologică actuală. În acest context, Organizația Mondială a Sănătății  vine cu un șir de recomandări.

În prezent, nu există dovezi că oamenii se pot îmbolnăvi de COVID-19 prin ingerarea alimentelor, inclusiv a fructelor și a legumelor.

Acestea fiind proaspete sunt parte a unei diete sănătoase, iar consumul lor trebuie încurajat.

Ele se spală în mod obișnuit. Înainte de a le atinge, igienizați-vă mâinile cu apă și săpun. Apoi, spălați produsele, mai ales dacă doriți să le consumați în stare crudă.

Coronavirusul nu se înmulțește pe suprafața ambalajelor. De aceea, nu este necesar să le dezinfectați.

Mâinile se spală după atingerea pachetelor și înainte de a vă așeza la masă.

Virusul care provoacă COVID-19 poate fi distrus la temperaturi similare celor care omoară și alte bacterii din alimente.

Carnea, peștele și ouăle se fierb la cel puțin 70°C.

Când mergeți la cumpărături, respectați următoarele măsuri de precauție:

CARTON RECOMANDĂRI:

  • Cumpărați produse doar în locuri autorizate;
  • Dezinfectați-vă mâinile înainte de a intra în magazin;
  • Purtați mască de protecție;
  • Respectați igiena tusei și a strănutului;
  • Mențineți distanța de cel puțin un metru față de ceilalți, evitați rândurile și îmbulzeala. Dacă acest fapt este imposibil, purtați o mască chiar și în spațiile deschise;
  • Deplasați-vă pentru cumpărături numai la strictă necesitate, delegați o singură persoană din familie. Odată ajunși acasă, spălați-vă bine mâinile și nu uitați să faceți la fel după ce ați repartizat produsele;

La ora actuală, nu există niciun caz confirmat de COVID-19 transmis prin alimente sau ambalajele acestora, susțin autoritățile.