În Republica Moldova va fi creat ”Oficiul Național al Turismului”

În Republica Moldova va fi creat ”Oficiul Național al Turismului”

În Republica Moldova va fi creat ”Oficiul Național al Turismului”. O decizie în acest sens a fost aprobată la ședința Executivului. Noua instituție va asigura dezvoltarea turismului receptor și intern, promovarea țării ca destinație turistică pe plan extern, precum și dezvoltare produsului turistic competitiv.

Potrivit ministrului Culturii, Sergiu Prodan, Republica Moldova este unica țară din Europa centrală și de sud-est, unde nu există o instituție națională responsabilă de implementarea politicilor în domeniul turismului, deși îl consideră un domeniu cu potențial enorm de atragere a investițiilor.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: ”Scopul acestui proiect de hotărâre de Guvern este coordonarea activităților de dezvoltare a turismului intern, a promovării țării ca destinație turistică pe plan extern, precum și asigurarea prestării la standardele internaționale a serviciilor turistice. Vreau să remarc faptul că Republica Moldova are un potențial enorm în domeniul turismului, un potențial de dezvoltare încă nevalorificat.”

În același timp, Sergiu Prodan a menționat că noua instituție va prelua funcțiile ce țin de implementarea politicii statului în domeniul turismului.

SERGIU PRODAN, ministrul Culturii: ”Domeniile de activitate a oficiului vor fi următoarele: dezvoltarea turismului receptor și intern, dezvoltarea și promovarea țării ca destinație turistică pe plan extern, dezvoltarea produsului turistic competitiv și de o calitate înaltă, dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale sectorului turistic.”

Pentru implementarea proiectului, privind crearea ”Oficiul Național al Turismului” vor fi alocate aproximativ 2,6 milioane de lei. Aceste cheltuieli urmează să fie acoperite din mijloacele partenerilor de dezvoltare și ale donatorilor, de pe urma serviciilor prestate de către Oficiu, din mijloacele financiare primite de la bugetul de stat, precum și din alte surse neinterzise de cadrul normativ.