6.000 de pui de căprioară, salvați de la moarte în Germania cu ajutorul dronelor

0 57

Drone echipate cu camere de termoviziune au salvat mii de pui de căprioară în pericol să fie uciși de mașini de treierat pe câmpurile din Germania, conform ministrului Agriculturii, Julia Kloeckner, în declarații publicate joi, relatează dpa, transmite DIGI24.

Ministerul federal sprijină programul de drone, a declarat Kloeckner pentru rețeaua media Redaktionsnetzwerk Deutschland.

„Datorită finanțării noastre, au fost folosite în jur de 200 de drone. Până acum, aproape 6.000 de pui de căprioară au fost salvați”, a adăugat ea. Programul în valoare de 3 milioane de euro a fost lansat în martie anul acesta și finanțarea urmează să crească.

Dronele îi ajută pe fermieri să cerceteze pajiștile în căutarea puilor de căprioară înainte de a începe treieratul, scrie Agerpres.

Potrivit ministerului, căprioarele lor ascund adesea puii în iarba înaltă pentru a-i proteja de prădători, iar puii nu sunt de obicei vizibili pentru oameni cu ochiul liber. Dacă pericolul este iminent, puii de căprioară nu fug, ci se ghemuiesc pe iarbă și rămân nemișcați.

An de an, mii de pui de căprioară sunt uciși accidental de mașinile de treierat. Datorită dronelor echipate cu camere de termoviziune, aceștia pot fi descoperite la timp și aduși în siguranță.