2021 se încheie cu valori pozitive și vreme instabilă

Chiar dacă, pentru câteva zile ne-am aflat în plin sezon rece, din toate punctele de vedere, sfârșitul anului 2021 ne aduce, din nou, maxime pozitive, dar și vreme instabilă din punct de vedere atmosferic, anunță Serviciul Hidrometeorologic de Stat.

Astfel, potrivit sinopticienilor, vineri, cerul va fi în cea mai mare parte a zilei înnorat, iar pe arii restrânse ar urma să cadă precipitații de scurtă durată sub formă de ploaie, lapoviță sau ninsoare. Totodată, în zonele joase se va forma ceață, iar vântul va bate moderat, cu posibile intensificări.

Ce ține de valorile termice, vineri, la Nord, acestea vor urca până la +3 grade, în Centrul Moldovei și în Capitală se vor înregistra maxime de +4 grade Celsius. Iar în partea de Sud a țării, mercurul din termometre se va situa în jurul valorii de +5 grade.

Totuși, noaptea va fi rece, cu minime care vor oscila între -8 și -3 grade Celsius.

În condițiile date, șoferii sunt atenționați că pe carosabil se va forma polei și ghețuș.

De asemenea, conform ultimei actualizări a Serviciului Hidrometeorologic, sâmbătă, duminică și-n debutul săptămânii viitoare, soarele va reapărea câte un pic pe cer, respectiv maxima ar urma să urce și până la +8 grade. Cu toate acestea, de precipitațiile de scurtă durată nu vom scăpa, acestea, urmând să cadă pe arii restrânse. Și ceața își va face simțită prezența, mai ales seara și dimineața, când, mai precizează sinopticienii, și vântul va bate, cu posibile intensificări.