Ziua Agricultorului – motiv de sărbătoare și de a face totalurile

În ajunul sărbătorii ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industrie prelucrătoare”,  Ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea a ieșit într-o conferință de presă, unde a făcut bilanțul anului agricol, plin de provocări. Totodată, oficialul nu a ezitat să vină cu promisiuni de susținere din partea statului a sectorului, punând accent pe faptul că anume acesta este unul din cele mai importante, care contribuie la dezvoltarea economiei Republicii Moldova.

Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: ”Anul 2022, mult stimați agricultori a fost un an cu un cumul de factori extrem de negativi, aș numi un cumul de crize care a venit unul după altul, formând un conglomerat de crize. Vorbim evident despre criza pandemică și consecințele ei, din toamna anului trecut, la aceste consecințe s-a adăugat criza prețurilor la produsele petroliere, produsele energetice, motorină, energia electrică, gaz, care au început să crească într-un mod galopant. Totodată, războiul din Ucraina, după care a urmat seceta din această vară. Și de parcă nu era suficient de gravă situația, pe dimensiunea agrară au mai venit și consecințele embargou-lui la exporturi, impuse de Federația Rusă.”

Prin munca și dedicația asiduă, fermierii reușesc să facă față… în pofida problemelor pe care le întâlnesc. Iar de Ziua Agricultorului, autoritățile declară că le susțin.

Vladimir Bolea, Ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare: ”Guvernul a întreprins un șir de măsuri, pentru că toată lumea este foarte conștientă de importanța agriculturii și în mod deosebit s-au luat măsuri economice, care în consecință trebuie să aducă la dezvoltarea durabilă a agriculturii.”

Tradițional, ”Ziua lucrătorului din agricultură şi industrie prelucrătoare” se marchează în a patra duminică a lunii noiembrie, din 1994 în Republica Moldova.