(VIDEO) Ferme subacvatice în care cresc căpșuni, roșii, dovlecei. Unde se află și cum funcționează

Poate căpșunile subacvatice și ierburile de adâncime oferă o alternativă mai durabilă la agricultura termică? Pe când agricultura industrială se luptă să răspundă nevoilor unei populații în creștere rapidă, oamenii au găsit alte metode.

Oamenii de știință și antreprenorii speră că agricultura subacvatică ar putea aborda aceste probleme prin culturile cultivate sub ocean, eliminând necesitatea de pesticide, reducând, de asemenea, consumul de apă și emisiile de carbon. Într-adevăr, estimarea ONU a lumii ar putea fi ușor hrănită dacă am folosit doar 2% din oceanele pentru agricultura durabilă.

Acvacultura a fost de mult timp utilizată pentru a crește și a recolta produsele alimentare, cum ar fi fructele de mare, dar mai multe companii se uită acum la modalitățile de agricultură a culturilor tradiționale, cum ar fi căpșuni și ierburi sub mare.

Grădina lui Nemo este un proiect agricol subacvatic format din șase poduri plastice umplute cu aer sau biosfere, ancorate în partea de jos a mării de pe coasta Noli, Italia.

Creat de compania de Ocean Reef Group în 2012, proiectul a crescut deja totul de la roșii, la dovlecei, fasole, ciuperci, salată, orhidee și plante de aloe vera folosind tehnici hidroponice.

Aceasta înseamnă că plantele sunt cultivate, fără sol, într-o soluție bogată în nutrienți pentru a furniza apă și minerale la rădăcinile lor, într-un mediu controlat.

 

Fiecare cupolă este echipată cu paturi de semănătoare și un tub spiralat de 10 metri. Irigarea apei și îngrășămintele sunt păstrate într-un rezervor la cea mai mică parte a spiralei și sunt livrate la plante utilizând o pompă. Toate aceste funcții pot fi controlate de la un turn de control de mai sus, care este, de asemenea, echipat cu panouri solare care controlează un ventilator în fiecare biosferă pentru a reduce umiditatea asupra plantelor.

 

Culturile subacvatice beneficiază, de asemenea, de mediul înconjurător prin eliminarea nevoii de pesticide, deoarece niciun dăunători nu pot intra în păstăi decât dacă sunt introduse. În plus, biosferele conservă apa; Apa de mare din biosfere se evaporă și apoi se condensează înapoi pentru a furniza plantele cu apă proaspătă.

 

Sursa informației: https://www.weforum.org/agenda/2021/07/underwater-farms-sustainable/?utm_source=linkedin&utm_medium=social_video&utm_term=1_1&utm_content=23200_fruit_and_veg_under_the_sea&utm_campaign=social_video_2021