,,La Poiana” – cel mai mare festival din nordul Republica Moldova, a adunat sute de amatori ai muzicii electronice, folk, dar și retro. Evenimentul a avut loc în inima localității Glinjeni din raionul Fălești. Oamenii au petrecut în sânul naturii timp de două zile, relatează NordNews.
Organizatorii au amenajat mai multe zone de odihnă, inclusiv pentru copii.
De la festival nu au lipsit grătarele și băuturile răcoritoare.
„Am venit cu toată echipa noastră mare. Avem grătar, fastfood și deserturi. Deci, suntem pregătiți cu de toate. Totul este foarte pozitiv, organizatorii sunt foarte bravo, pregătirile sunt la cel mai înalt nivel”, spune Iulia Djur.
Iar meșterii populari au venit să promoveze cultura și arta, ca de obicei, cu lucrări alese efectuate manual.
„ Am venit cu bijuterii, accesorii pentru tineret, pentru lumea frumoasă care a venit astăzi la eveniment. Am fost și ieri, am savurat din atmosfera disco frumoasă, techo muzică, cu mult tineret și astăzi mai mult cu folk”, menționează Ina Motrescu.
„Am venit cu lucrări pe care singuri le confecționăm, împreună cu familia. Avem obiecte din lemn, agrafe pentru fetițe”, zice Alexandru Motrescu.
Recunoscut ca unicul festival de muzică electronică din nordul Moldovei, în această ediție, organizatorii au adus publicului mai multe genuri muzicale.
„Sunt bucuroasă că astăzi suntem aici, este foarte frumos, foarte vesel. Aș dori să se petreacă mai multe evenimente de acest gen la noi în țară. Le spun un mare mulțumesc organizatorilor pentru acest eveniment. Este foarte frumos”, declară Inga Beicu.
Localnicii au rămas încântați de atmosfera festivalului.
„Suntem foarte emoționați de ce s-a făcut la poiana, bucuroși, veseli, mulțumiți. Sănătate multă le doresc și îi poftim să mai vină pe la noi. Suntem foarte bine dispuși, mulțumim. Ne-au făcut o satisfacție sufletească”, susține Ecaterina Țurcanu.
Festivalul „La Poiana” se află la a V-a ediție. Anul acesta, organizatorii s-au gândit să ajungă la inimile tuturor și au amenajat tocmai trei scene: scena retro, scena electro și scena mare.
„Organizarea acestui festival ne-a luat cam șase luni, iar din luna mai, în fiecare seară am muncit mult împreună cu colegii mei, organizatorii. Pauzele de la lucru erau dedicate la fel pentru organizare, pentru a răspunde la mesaje, pentru a face call-uri. Timpul meu liber l-am dedicat această vară doar pentru organizare la distanță”, declară Marcel Poiană.
A doua seară a culminat cu prestația Plăieșilor, a trupei Zdob și Zdub și a interpretul Satoshi.