Transportul de pasageri va fi sistat

Transportul regulat de pasageri pe întreg teritoriul Moldovei, inclusiv cel privat din municipiul Chișinău, va fi sistat pentru o zi.

Despre aceasta anunță Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto care precizează că măsura este una de protest față de „incompetența funcționarilor publici responsabili de gestionarea crizei pandemice” după adoptarea noilor restricții de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Transportul regulat de pasageri va fi oprit pe 23 februarie.

După întrevederea de azi, 18 februarie, cu autoritățile, care s-a încheiat fără niciun rezultat, transportatorii au cerut revizuirea deciziei CNESP, prin care numărul pasagerilor a fost limitat la jumătate din capacitatea autovehiculelor.

Ei atenționează că în 2020 fluxul de călători s-a înjumătățit față de 2019, iar în prezent, mulți se află în prag de faliment.

La 15 ianuarie, Comisia Pentru Situații Excepționale a decis limitarea numărului de pasageri în transportul feroviar și rutier în trafic raional, municipal și interraional la 50% din capacitatea de îmbarcare.