Cum să crești flori în condiții de casă

Mulți dintre noi au făcut o tradiție frumoasă din creșterea florilor cu bulbi în spațiul de acasă. Aflați ce puteți planta în această perioadă pentru ca la începutul primăverii să vă puteți bucura de rezultat.

Hippeastrum și Amaryllis sunt foarte asemănătoare după structură și chiar inflorescență, dar, în același timp, se diferențiază. Ambele pot fi crescute în ghivece în condiții casnice. Bulbii lor se multiplică atât pe cale naturală, cât și datorită intervenției omului. Plantele au flori mășcate, viu-colorate și parfumate.

Eucomis- este o plantă ce crește bine la ferestrele din partea de sud, necesitând o irigare uniformă. Floarea acesteia are forma unei săgeți, iar buchetele din zeci de flori mici sunt de culoare crem în asociere cu violet. În partea superioară a săgeții florale, este o creastă de frunze, asemănătoare cu o rozetă de ananas.

Narcisul, vestitorul primăverii, este mai mult de grădină. Are flori galbene care atrag privirile, dar și gâzele. Dacă nu aveți răbdare să așteptați înflorirea, puneți bulbii în vase. Vă asigurăm că vă va bucura ochii și inima.

Zambila– este o plantă perenă ce poate ajunge până la o înălţimime de 25-30 cm, cu flori parfumate, roz, mov, albe, galbene, albastre, portocalii sau chiar negre. Este una dintre vedetele grădinii în luna martie. La fel cu alte bulboase, zambila poate fi crescută în recipiente. Mai mult, va înflori dacă o vom sădi direct în sol, folosind un vas cu apă.

Crocus– cunoscut sub numele de brândușă sau șofran este foarte rezistent la frig. Și pentru că se înmulțește prin bulbi, aceștia trebuie sădiți toamna, astfel încât să înflorească primăvara. Impresionează prin mirosul plăcut și variația de culori: alb, galben, roz, violet, florile mai pot fi bicolore sau dungate.

E vremea de transplantare a bulbilor în ghiveciuri. Îndrăzniți să transformați spațiul de interior într-o grădină care vă va încânta mult timp.