Tot mai multe țări europene renunță la restricțiile COVID-19

Marea Britanie a renunțat la cerința testării Covid pentru călătorii vaccinați, începând din 11 februarie. Pasagerii care intră în țară și care au schema completă de vaccinare trebuie doar să își verifice statutul pe un formular de localizare a pasagerior, transmite Ministerul Afacerilor Externe din România. În plus, prim-ministrul Boris Johnson a anunțat că de la sfârșitul lunii februarie se va renunța și la carantinarea persoanelor Covid-pozitive, relatează Bihon.ro.

Franța continuă și ea să renunțe la măsurile anti-Covid. Din 28 februarie, oamenii nu vor mai trebui să poarte măști de protecție în interior. Excepție fac doar mijloacele de transport în comun. La purtarea măștii în spațiile deschise s-a renunțat încă din 2 februarie.

Norvegia a ridicat și ea o serie de restricții, din 1 februarie, decizia fiind luată de autorități în baza datelor privind evoluția pandemiei. Premierul Jonas Gahr Store a explicat că în spitale sunt internați mai puțini oameni și că vaccinurile oferă o bună protecție împotriva Covid-19. Norvegienilor li se cere doar să păstreze o distanță de un metru față de cei din jur sau să poarte mască de protecție atunci când acest lucru nu este posibil.

Suedia a ridicat și ea o mare parte din măsurile luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Aici nu se mai aplică cerințele privind utilizarea certificatului Covid, distanțarea socială sau limita de persoane care se pot aduna laolaltă. Guvernul încearcă să reclasifice Covid, din primăvară, ca fiind o boală care nu „reprezintă o amenințare pentru sănătatea publică”. De remarcat că în Suedia aproape 75% din populație este vaccinată.

Danemarca a fost prima țară din Europa care a ridicat toate restricțiile legate de Covid-19 din 1 februarie. Și aici numărul infecțiilor crește, însă cum peste 80% din populație este vaccinată, cazurile înregistrate nu sunt atât de grave.