Cea mai frecventă greşeală, pe care o admit oamenii cu o vîrstă matură, este faptul că ei continuă să mănînce la fel ca şi la douăzeci de ani. Astfel consideră expertul dietician Ian Marber, citat de ziarul Daily Mail. Organismul nostru cu vîrstă are nevoie de mai puţină energie: consumul de energie începe să scadă de la 30 de ani.
Deja, la acest moment e timpul să se corecteze regimul de alimentaţie sau la 40 de ani, crește riscul apariţiei maladiilor cauzate de un stil de viață nesănătos. Printre acestea – boli cardiovasculare şi diabet. Pentru a evita problemele în cauză, Marber, recomandă după 40 să se introducă în dietă, următoarele produse:
Ovăz: conține beta-glucan, care ajută la reducerea nivelului de colesterol, precum și antioxidanţi care previn ateroscleroza.
Vişine: de asemenea, sînt bogate în antioxidanţi, ajută la reducerea nivelului de acid uric în organism (nivelul ridicat este una dintre caracteristicile de gută).
Migdale: scad nivelul de colesterol, îmbunătăţesc indicele de zahăr în sînge, reduc riscul maladiilor cardiovasculare şi diabetului.
Grăsime de pește: Omega-3 ajută la scăderea tensiunii arteriale şi reduce aritmia.
Soia: luptă, de asemenea, cu colesterolul, creşte densitatea osoasă la femeile care au intrat în menopauză, creşte fertilitatea masculină.
Tomate: reduc riscul și răspîndirea celulelor canceroase, pentru a proteja arterele de la ateroscleroză.
Lapte: ajută la păstrarea tinereţii, deoarece previne declinul în masa musculară legat de vîrstă şi oasele noastre au nevoie de calciu.