Târgul de Inovații, PREMIERĂ pentru AGRICULTURA moldovenească

 

Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, invită la Târgul de Inovații, eveniment care va avea loc în premieră în Republica Moldova. Târgul se va desfășura pe 27 ianuarie, cu începere de la ora 10:00, în incinta Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic NORTEK din Bălți, strada Pușkin, nr. 38.

Printre invitații evenimentului se numără ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, directorul executiv al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii, Maxim Popov, precum și directorul Proiectului Tehnologiile Viitorului, Doina Nistor.

Târgul de Inovații va reuni atât agricultori din toată țara, cât și furnizori de tehnologii și servicii digitale în agricultură. Printre companiile care vor fi prezente la târg se numără cele specializate în:

  • Furnizarea de tehnologii noi hardware și software, pentru companii de diverse dimensiuni și lanțuri valorice;
  • Dezvoltarea și implementarea sistemelor integrate de management a întreprinderilor agricole, ERP;
  • Senzori autonomi sau mobili de măsurare a indicatorilor cheie (umiditate, nutrienți, etc.), drone agricole, sere inovative sau ferme verticale, stații meteo, sisteme autonome de irigare, etc.
  • Monitorizarea de la distanță a terenurilor în gestiune sau a unor procese operaționale;
  • Managementul stocurilor și asigurarea trasabilității produsului;
  • Facilitarea accesului la piață, configurarea CRM, și alte instrumente pentru planificare strategică;

Totodată, agricultorii care-și doresc să fie în pas cu progresul tehnologic, însă nu au suficiente resurse pentru noi investiții, vor putea afla care sunt oportunitățile de finanțare, propuse în prezent de ADMA și Programul Tehnologiile Viitorului în Agricultură.

Târgul de Inovații este organizat de Agenția pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii (ADMA), în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului (FTA), finanțat de USAID și Suedia, în cadrul Inno Agrifood Academy.

Pentru detalii suplimentare, puteți apela la numărul 069926890.