SURPRINZĂTOR! Prețurile la legume și fructe mai mari decât la carne
Valurile de căldură din ultima lună au dus la temperaturi de peste 40°C în Grecia, ceea ce a afectat culturile și respectiv, prețurile. Costurile la legume au crescut semnificativ, ajungând să rivalizeze cu cele ale cărnii, scrie fruitnet.com.
Dovlecii se vând cu 19 lei per kilogram, față de 13 lei anul trecut. În Salonic, prețurile en-gros au fost și mai mari, ajungând la 23 kg/lei, cu o creștere de 167 la sută față de anul trecut.
Prețurile la ardei au crescut de la 10 lei la 29 lei într-un an, iar roșiile au trecut de la 13,5 lei la 21 lei.
În ceea ce privește fructele, prețurile pepenilor verzi au crescut cu 100 la sută față de anul precedent, iar creșteri de până la 20 la sută au fost înregistrate la caise, piersici și cireșe.
În regiunea Corint, unde se produce majoritatea strugurilor greci, căldura extremă a cauzat daune majore, afectând peste 50-60 la sută din recoltă.