Supa care te scapă de burtă. Cum să slăbești cu câteva ingrediente

Sezonul cald este momentul ideal în care să slăbești, iar asta pentru că din cauza temperaturilor crescute, pofta de mâncare nu mai este atât de mare și tinzi să optezi pentru preparate ușoare care să-ți satisfacă senzația de foame. Cercetările arată că pe timpul iernii suntem mai predispuși să ne îngrășăm cu până la un kilogram, iar motivele sunt diverse: nu avem parte de atât de multă expunere la soare de unde să ne luăm doza de vitamina D în mod natural și nici nu avem atât de multă energie astfel încât să urmăm o dietă. Așadar, suntem mai predispuși ca iarna să mâncăm carbohidrați denși din punct de vedere caloric, în special dulciuri și rădăcinoase, scrie csid.ro.

Din fericire, pe timpul verii ne putem satisface pofta de mâncare cu ajutorul supelor. O meta-analiză realizată în 2020 și publicată în jurnalul Physiology & Behavior arată că în urma consumului de supă scade riscul de obezitate.

Supa este unul dintre acele preparate prietenoase cu kilogramele noastre, câtă vreme optăm pentru ingrediente potrivite în acest sens. Mai mult, un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că supa conține atât fibre, cât și proteine, doi nutrienți esențiali în procesul de slăbire. Așadar, atunci când mănânci supă, slăbești, dar foarte mult contează și tipul de supă pentru care optezi, pentru că multe dintre ele au o cantitate crescută de sodiu și sunt dense din punct de vedere caloric.