„Drepturile omului – un element fondator al Uniunii Europene” – cu acest mesaj au venit mai mulți studenți de la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Tinerii au organizat o campanie de sensibilizare, lansată de către Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, relatează nordnews.md.
Activități cu genericul „UE-Moldova: Împreună pentru o societate mai puternică” au avut loc în opt localități din țară.
„În incinta Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți avem un centru de informare EU, avem un euro-club și beneficiem de multiple fonduri europene prin intermediul multor proiecte internaționale, care consolidează capacitățile univeristății, dar și mobilizează unitățile academice. Mulțumim EU pentru investițiile în generațiile viitorului.”
Prin intermediul acestui flash-mob, studenții și-au propus să spună tuturor că tinerii sunt o parte activă a societății și trebuie să fie auziți.
„Acest euro-club ne ajută în primul rând să ne cunoaștem drepturile să știm cum să ni le apărăm și să le promovăm printre rândurile tinerilor, ca tinerii să știe cum să își apere drepturile și ce drepturi au.”
„Nu pot spune despre toți, sunt tineri care își cunosc drepturile, și sunt alții care le cunosc în cadrul activităților în care se implică. Cred că este o misiune foarte importantă ca să știm să cultivăm aceste drepturi în rândurile tinerilor din ziua de astăzi, pentru că doar așa ei vor avea curajul să lupte pentru ceea ce vor să obțină.”
Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, a mulțumit tineretului studios pentru implicare în rezolvarea problemelor.
„Încă o dată vreau să vă mulțumesc tuturor care participați astăzi la această acțiune de susținere, vreau să subliniez cât de importantă este activitatea dumneavoastră ca societate civilă în promovarea proiectelor pe care le susținem și vrem să îmbunătățim viața oamenilor în Republica Moldova”- Peter Michalko, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.
Ziua Internațională a Drepturilor Omului a fost instituită de Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948 și este marcată în fiecare an.