Rețeta Săptămânii – Gătim Pui Marbella cu Emil BOJESCU

Marbella e o regiune de pe coasta sudului Spaniei și ar părea că e vorba de o rețetă spaniolă (și da, are influențe spaniol-marocane), cu toate acestea rețeta originală Pui Marbella provine din New York, iar mai exact creată în regiunea Manhattan de Vest pe la mijlocul anilor 70, e o combinație de ingrediente dulce-acrișor, ce o transformă într-un un adevărat deliciu.

Gătim Pui Marbella cu Emil BOJESCU, Bucătar Chef OLIVA Restaurant
Rețeta:
6 pulpe de pui
Pentru marinat:
Ulei de măsline 100 gr
Oțet de vin 60 gr
Oregano 4 gr
Capere 40 gr
Olive 16 buc
Prune uscate 14 buc
Caise uscate 14 buc
Frunze de dafin 2 buc
Pătrunjel 20 gr
Sare 4 gr
Piper 1 gr
—————-
Pentru copt:
Zahăr 30 gr
Vin alb 500 ml
—————-
Servim cu:
Orez basmati 300 gr
Tumeric 4 gr
—————-
Decor:
Pătrunjel 6 gr
Semințe de rodie 12 gr